Høstferie

Vi har høstferie. Jeg har fri mandag, tirsdag og onsdag, de andre har fri hele uken. I dag har vi brukt feriedagen på å lage «brennsnut».

Det er Solveig svigerinne som kaller det brennsnut, og det er et veldig passende navn. Jeg kaller det for grønnsaksuppe, men det blir ikke helt riktig siden det er kjøtt oppi. Jeg måtte ringe til mamma bare to ganger, og smaken var like god som hennes.

For å lage brennsnut brukte vi:

  • 1,8 kilo lettsaltet svinknoke
  • 8 store poteter
  • 7 passe store gulerøtter
  • 1 passe stort kålrothode
  • 1 bit sellerirot
  • 1 bit persillerot
  • 2 små pastinakk
  • 1 bunt vårløk

Knoken kokte i 2,5 time, til den falt helt fra hverandre. Så hadde jeg oppi alle grønnsakene (de var oppdelt i passe store biter), og lot det koke til grønnsakene var ferdige. Velbekomme! Nydelig mat som tar utrolig lang tid. Vi begynte kl 12, og spiste 15.45. Vi sto ikke på kjøkkenet hele tiden, men jammen er det mye jobb å dele opp alle de grønnsakene.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Høstferie

  1. Vibeke sier:

    Ser her ja! Husmora si det! ♥

    Jeg kjøper nok heller ikke så dyre sko til Hedda. Har veeeeeldig lyst, men lommeboka vil ikke prioritere det, så lenge det er penstøvletter. ;P

    Blir spennende å se hva du strikker og syr! Moro!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s